Dansk firma udvikler nyt hundepejl

26-01-2005

Followit Danmark har i samarbejde med Schweiss-sekretariatet, arbejdet på at udvikle et pejl, der er specifikt rette mod schweisshundeførerne og deres behov.
Followit Danmark har nu udviklet to modeller, hvilke blev forevist og evalueret på et møde i går. Firmaet har været yderst lydhøre og samarbejdsvillige, i bestræbelserne på, at finde det mest effektive system til hundeførernes brug.

PDA - løsning :
Dette er et GPS pejl, der er kombineret med en PDA ( håndcomputer). Hunden kan følges på en skærm, ved hjælp af et detaljeret kort. Desuden kan man bruge den som alm. GPS som vejviser i terrænet, samt som navigator i bilen. På pejlen sidder en alarm-knap". Et tryk på denne knap, sender besked til en central ( evt. Schweiss-sekretariatet) med besked om dato, tid og koordinator for trafikeftersøgninger. Skulle hundeføreren have besvær med at finde hunden trods pejling, kan hunden altid spores fra centralen, via et login på en hjemmeside.
Dette er den dyre løsning, som dog også giver hundeføreren mulighed for at bruge PDAén til mange andre ting ( navigation, e-mail, telefon m.m.).
Systemet er enkelt og sikkert at anvende.
Pris : ca. kr. 10.000 ( incl. PDA)

Radiopejl :
Followit Danmark har videreudviklet det alm. radiopejl, således at man får et pejl med kraftigere radiosignaler, samt en sikkerhedsventil via SOS international.
Pejlet anvendes som de nuværende radiopejl, og de der allerede har Contact pejl, kan anvende den samme modtager, og skal derfor kun have ny sender. Skulle hunden kommer udenfor rækkevidde af radiopejlet ( 6-10 km), kan man lave et opkald til SOS international (døgnvagt), som kan spore den ved en grov location. Pejlet har en batterisparefunktion, da man kan tænde senderen med mobiltelefon, og pejlet behøver derfor først aktiveres, når man eventuelt skal til at lede efter hunden.
Systemet virker meget robust og let at håndtere.
Pris : ca. kr. 3.000 for sender (excl. modtager )

Followit Danmark vil demonstrere de to modeller, ved mødet på Nørre Åby Hotel den 6. februar.
 
-TB-

"