Kronvildt skaber splid

19-01-2005

Der har i denne sæson været en kraftig stigning af henvendelser, vedr. trafikdræbt kronvildt.
Henvendelser går som oftes på, hvem der er berettiget til dyret, og hvordan reglerne for schweisshundeførerne er i disse situationer.
I samtlige tilfælde har det vist sig, at de pågældende schweisshundeførere har handlet helt i tråd med de regler der foreligger omkring hvem dyret tilfalder, og at der derfor har været fremsat falske beskyldninger omkring hundeførernes hensigter. Dette er naturligvis meget uheldigt, specielt set i lyset af det store arbejde, som hundeførerne ligger i at finde påkørt vildt. At man ønsker at danne et forkert og uhensigtsmæssigt ry omkring de registrerede hundeførere, blot for at få fyldt sin egen fryser, må siges at være et lidt for billigt trick - som dog også har vist ikke at virke.
 
Når man nu har haft så mange af disse henvendelser, kan vi blot henstille til samtlige hundeførere, at man sikre sig, at såvel billist, omkringliggende lodsejere samt eventuelle omkringliggende jagtlejere, har forstået og accepteret hvordan reglerne er, for fundet påkørt vildt.
Skulle dette ikke være muligt, henvises til Schweiss-sekretariatet.
 
-TB-