Nyt: Hvordan bliver du schweisshundefører?

07-07-2022

Schweiss-sekretariatet har opdateret beskrivelsen af, hvordan du kan blive schweisshundefører. Du kan se de nye sider her: Bliv schweisshundefører. Der er også et link i øverste bjælke på schweiss.dk.

På siderne kan du blandt andet læse om processen for optagelse, hvilke værdier, du som potentiel schweisshundefører skal kunne agere ud fra, og hvad der sker, hvis du kommer igennem nåleøjet og bliver optaget i Schweiss-registret.

Dato for opnået 1. præmie på adgangsgivende prøve

En vigtig information, du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at søge om optagelse i Registret, er den adgangsgivende prøve. For at søge om optagelse, skal du sammen med den hund, du søger om optagelse med, have opnået en 1. præmie på en adgangsgivende prøve inden for de sidste 12 måneder forud for ansøgningsfristen i ansøgningsåret. Ansøgningsfristen ligger hvert år den 1. februar.

Det vil i praksis sige, at hvis du vil søge om optagelse i 2023, skal du have opnået en 1. præmie på en adgangsgivende prøve i perioden 1. februar 2022 til 1. februar 2023. Dette er for at sikre, at du sammen med din hund er så velforberedt som muligt til en eventuel kvalifikationstest.

Eftersending af dokumentation for adgangsgivende prøve er ikke mulig. For at din ansøgning kan blive taget i betragtning, skal du derfor sørge for, at dokumentation for en adgangsgivende prøve er Sekretariatet i hænde senest den 1. februar i ansøgningsåret.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte din lokale koordinator eller Sekretariatet på tlf. 9359 7080 eller via e-mail schweiss@nst.dk.

 - Cathrine Pater, Sekretariatet -