Schweisshunde forsvundet under eftersøgning

19-05-2005

Den 17. maj om formiddagen kom schweisshundefører Villy H. Sørensen fra Brørup ud for enhver hundeførers mareridt.

Under eftersøgningen af en anskudt buk forsvandt den 11 årige Alpenländer dachsprache tæve Ragna. Villy fortæller: Jeg måtte have assistance fra en anden hundefører for at se, om vi kunne finde hunden og bukken. Bukken fandt vi med lidt besvær, men hunden var forsvundet i det store moseområde. Rekvirenten hjalp til ved at køre rundt i området, for at se om han kunne se hunden".
 
villy_sorensen.jpg

Først næste dag, den 18. maj fik Villy meldinger om, at en landmand havde fundet hunden i god behold. Ragna har været i registret siden 1996 og har indtil videre haft 182 positive eftersøgninger.

Kristian Raunkjær, formand for Schweissudvalget, siger til sagen: "Det er bagsiden af medaljen ved schweissarbejdet. Hvert år mister hundeførerne hunde under eftersøgninger. Hundene kan blive kørt ned i trafikken eller slået ihjel på anden måde under eftersøgning. Den eneste måde man som hundefører kan øge chancen for at finde hunden er ved hjælp af et pejl. Villy H. Sørensens uheld, som heldigvis sluttede lykkeligt, viser derfor med al tydeligt, hvorfor vi i Schweissudvalget har ønsket pejl til samtlige af vores hundeførere. Derfor er vi også ekstra glade for, at Aage V. Jensen Charity Foundation har givet os penge til at anskaffe dette udstyr".

-MF-

"